У ФОКУСУ

Наши блогери

Интернет сапутници

 

Пратите нас

APEL

Jovanu Stankoviću, koji ima dve godine, dijagnostifikovan je zloćudni tumor mozga.Nakon operacije neophodno je dalje lečenje u inostranstvu. Iz apela Jovanovih roditelja... "Prognoze naših lekara bile su za nas neprihvatljive - da Jovan ima još 52 nedelje života uz hemioterapiju - usled nedostatka iskustva i drugih opcija, naši su onkolozi predložili terapiju koja uopšte nije namenjena za lečenje dece ovog uzrasta. Iz Univerzitetske klinike u Hajdelbergu (Nemačka), nakon završenih opsežnih molekularnih i genetskih analiza, Jovanu je dijagnostikovan infantilni hemisverni gliom – tip tumora mozga kakav u Republici Srbiji nikada nije ni prepoznat ni lečen. Nemački lekari, koji zaista jesu najeminentniji stručnjaci u ovoj oblasti, poslali su nam poziv za Jovanovo lečenje, napisavši nam da se ovaj tip tumora u njihovoj klinici uspešno leči sa dobrim prognozama.

Uz poziv za dolazak, poslali su nam i predračun – na 223.300,00 evra. "

Da bi Jovan dobio šansu da preživi potrebna je pomoć onih koji mogu da izdvoje novac i pomognu dečaku.

Broj dinarskog računa: 205-9011007399671-60 

Broj deviznog računa: 9031025387118 
SWIFT - BIC: KOBBRSBG 
IBAN/Account Number: RS35205903102538711877

APEL RODITELJA

Dragi moji svi, kao što možda znate, od 29.12.2017. godine naše se najmlađe pile bori sa izuzetno retkim zloćudnim tumorom mozga. Mi, svi koji ga volimo, borimo se za njega. Jovan je operisan na Klinici za neurohirugiju KCS 29.12.2017. godine. Nakon operacije su izvršene PH analize u KCS kojima je dijagnostikovan Glioblastom multiforme gradus IV - najzloćudniji tumor mozga - Jovan je najmlađi pacijent ikada u Srbiji kome je ova dijagnoza postavljena.

Prognoze naših lekara bile su za nas neprihvatljive - da Jovan ima još 52 nedelje života uz hemioterapiju - usled nedostatka iskustva i drugih opcija, naši su onkolozi predložili terapiju koja uopšte nije namenjena za lečenje dece ovog uzrasta. Iz Univerzitetske klinike u Hajdelbergu (Nemačka), nakon završenih opsežnih molekularnih i genetskih analiza, Jovanu je dijagnostikovan infantilni hemisverni gliom – tip tumora mozga kakav u Republici Srbiji nikada nije ni prepoznat ni lečen. Nemački lekari, koji zaista jesu najeminentniji stručnjaci u ovoj oblasti, poslali su nam poziv za Jovanovo lečenje, napisavši nam da se ovaj tip tumora u njihovoj klinici uspešno leči sa dobrim prognozama.

Uz poziv za dolazak, poslali su nam i predračun – na 223.300,00 evra.

I nakon brojnih i iscrpljujićih razgovora, domaći lekari ne žele da potpišu upućivanje na lečenje u inostranstvo, pa nije moguće ni tražiti pomoć od države (RFZO-a ni Ministarstva zdravlja). Dakle, mojoj je porodici ponuđen izbor u kojem – sa jedne strane, izvesno najiskusniji lekari na svetu, na osnovu rezultata molekularnih analiza prepoznaju tumor kao jako redak infantilni hemisverni gliom, predlažu Jovanovo efikasno lečenje sa dobrim prognozama i pozivaju dete u svoju ustanovu, a sa druge, domaći lekari koji, sem dobre volje, objektivno ne raspolažu nikakvim iskustvom za primenu adekvatne terapije, te bi bili prisiljeni da eksperimentišu na Jovanu, što je za moju porodicu, iz očiglednih razloga, neprihvatljivo.

Ovom vas prilikom molim da pomognete u prikupljanju novčanih sredstava kako bismo našem Jovanu uspeli da omogućimo lečenje i priliku da odraste uz sve ljude koji ga vole. Takođe, molim vas da informacije prosledite svima koje znate – još jedan od faktora koji nam je jako važan je i vreme – Jovan na lečenje mora krenuti što je pre moguće. Svaka nam pomoć u ovom trenutku neizmerno znači. Ni jedna donacija za nas nije mala. Molim vas, pomozite!

Uvek otovrena elektronska pošta:

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.