У ФОКУСУ

Наши блогери

Интернет сапутници

 

 

Пратите нас

Новине на Gmail сервису

Gogle  је озбиљно одлучио да решава системске проблеме са својим сервисима које нуди корисницима, па у том духу најављују и побољшања безбедности за G Suite, за Google Meet али једна од највећих најава односи се на Gmail. Прошле године Gogle је објавио да се придружио групи BIMI (Brand Indicators for Mail Identification), која притиска да се мејлови са овереним логотиповима фирми обележе специфичним знаковима.
Gmail је кроз дуг период постојања претрпео велики број измена, а последње јесу измене корисничког интерфејса, како би био интуитивнији за кориснике. Сада долази ново побољшање, а везано је за оверу логотипова фирми које шаљу мејлове.
Ако видите да је неки мејл чекиран плавим симболом, то значи да иза мејла стварно стоји компанија чији логотип је коришћен. Е-поруке ће се на тај начин аутентификовати помоћу постојећег система DMARC, а затим постоји сертификација која примењује придружени логотип, који треба да увери људе да су добили пошту од компаније или људи који и јесу на сликама.
Gogle  је најавио и велике измене на безбедносном плану за G Suite пакет алата, а што се тиче побољшања и када ће она доћи до корисника, Gogle је објавио да се ради о недељама кад ће све почети да се примењује у пракси.
Извор: Engadget