У ФОКУСУ

Интернет сапутници

 

 

Пратите нас

Microsoft poslovne aplikacije BAS 2021

I ove godine održan je Microsoft Business Applications Summit, ali u Online formatu. Partneri i Korisnici su imali priliku da sagledaju kako inovirati i rešavati probleme upotrebom aplikacija Dinamics 365 i Power Platform na Microsoft računarskom oblaku. Posebno je naglašeno kako se MS Teams integriše sa aplikacijama i objedinjuje produktivnost, poslovni procesi i analitika u zajedničkim okruženjima za saradnju.

Više od 8 časova snimljenog video materijala je dostupno na web sajtu skupa mymbas.microsoft.com i korisničkim grupama https://powerusers.microsoft.com. Obuhvaćene su uvodne prezentacije najnovijih strategija proizvoda i studije slučaja svetskih kompanija. Najavljen je pravac razvoja i nove funkcionalnosti poslovnih aplikacija koje se oslanjaju na SaaS Dinamics 365 u digitalnoj transformaciji. Učesnici su uživo na sesijama postavljali pitanja moderatorima i ekspertima iz industrije, učestvovali u interaktivnim radionicama i diskusijama. Jedna od najznačajnijih najava je mogućnost Power BI Goals praćenja osnovnih poslovnih KPI metrika performansi na adaptivan i kolaborativan način.

Radni timovi procenjuju napredak u odnosu na postavljene ciljeve, proaktivno dele informacije i dalje ih analiziraju kada je neophodno. Saradnja je dodatno podržana tako što su sve Power BI funkcionalnosti integrisane u MS Teams. Novi Modern Apps Designer koji kombinuje aplikacije zasnovane na modelima i omogućava pregled promena u toku izrade Apps, takođe je najavljen na skupu.